
Questions raised in GC review of Chapter 5 
 

1. In Section 5.4, we make the statement that “New permits would be required for tie-ins to the 
existing domestic water supplies for the Pit Disassembly and Conversion Facility.”  Would the 
modifications in K-Area for the immobilization, PuP, or PDC/PuP facility require a modification 
to existing permits or new permits? 

 
2. In Section 5.4, we make the statement that “Wastewaters (i.e., stormwater, sanitary wastewaters, 

cooling water, and production effluents) from existing facilities are covered under permits already 
in place.  During construction of the PDCF or other proposed facilities and associated buildings, 
stormwater is managed under the SRS general stormwater permit. A Notice of Intent and Storm 
Water Pollution Prevention Plan address facility-specific stormwater measures.”  Is this also true 
for the proposed modifications in K-Area? 

 
3. In Section 5.4, we make the statement that “Due to its function as a wastewater treatment facility, 

the Waste Solidification Building has been permitted by SCDHEC as an Industrial Wastewater 
Treatment Plant (WSRC 2008a). The High Alpha, Stripped Uranium, and Low-Level Radioactive 
Waste lines from the MFFF to the WSB are permitted separately under an Industrial Wastewater 
Treatment Permit.”  Is this statement correct and should we add PDCF or PDC/PuP to the 
facilities sending such wastes to WSB? 

 
4. GC asked if there are any relevant permits for the reactors or WIPP that would need to be 

changed as a result of the proposed activities there.  We’ve added a couple of sentences about the 
reactors that is based on a similar statement from the SPD EIS, “The need for modifications to 
reactor site permits would be evaluated by the individual sites.  TVA has indicated that there 
would be minimal changes in effluents, emissions, and wastes if MOX fuel were used in either 
Browns Ferry or Sequoyah.”  Does DOE anticipate that WIPP permits would need to be modified 
or if new permits would be needed to allow the proposed activities included in the Supplemental 
EIS to proceed at WIPP?  

 
5. In Section 5.4, we make the statement that “Hazardous waste management activities at SRS are 

regulated under one RCRA Part A/Part B permit.  Generator identification numbers would be 
obtained for new activities, such as pit disassembly and conversion or immobilization operations, 
that would generate hazardous waste.”  GC would like to understand why new generator ID 
numbers would be required? 


